T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / ADAPAZARI - VAKIFKENT TOKİ İLKOKULU

Dr.Mücahit AYRA - Okul Müdürü

 

İlköğretim eğitimini sırası ile Ordu Korgan Terzili İlköğretim Okulu, Ordu Korgan Tepealan İlköğretim Okulu ve Sakarya Kocaali Beşevler İlköğretim okulunda tamamladı.

Ortaöğretim eğitimini sırası ile Sakarya Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi ve Sakarya Adapazarı Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesinde tamamladı.

Lisans eğitimini 2012 yılında, yüksek lisans eğitimini 2015 yılında Sınıf Öğretmenliği Programından, doktora eğitimini 2021 yılında Temel Eğitim Anabilim Dalı Sınıf Eğitimi Bilim Dalından mezun olarak tamamladı.

2013 yılında Hakkâri ili Yüksekova ilçesinde sınıf öğretmeni olarak mesleğe başladı.

Sırası ile Hakkâri/Yüksekova, Ağrı/Merkez, Ağrı/Hamur, Sakarya/Ferizli ve Sakarya/Adapazarı il ve ilçelerinde sınıf öğretmenliği, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Halen Sakarya ili Adapazarı ilçesinde Vakıfkent Toki İlkokulu’nda Okul Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Milli eğitim bakanlığında sınıf öğretmenliği ve eğitim yöneticiliğinin yanı sıra Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda panelist olarak taslak ders kitaplarını incelemekte ve öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerinde eğitim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Sakarya Bilirkişilik Bölge Kurulu’nda “Eğitim” temel uzmanlık alanı “Eğitim Yönetimi ve Teftişi” ve “Halk Eğitimi” alt uzmanlık alanlarında bilirkişilik listesinde yer almaktadır.

Gerçekleştirdiği tez ve makale çalışmalarının anahtar kavramlarını “Yaşam boyu öğrenme, Öğretmenlik öz yeterlik inancı, Hizmet içi eğitim, Mesleki gelişim, Ders imecesi, Akademik başarı, Hayat bilgisi öğretimi, Özel alan yeterlikleri, Program geliştirme, Sınıf yönetimi” oluşturmaktadır.

DergiPark Akademikte yer alan 91 ulusal ve uluslararası bilimsel derginin hakem listesinde yer almakla birlikte, altı uluslararası bilimsel dergide 8; bir ulusal bilimsel dergide 1 olmak üzere 9 bilimsel makale hakemliği görevi yapmıştır. Ayrıca 2020 yılından bu yana Türk Medeniyeti dergisinin editörlük görevini yürütmektedir